arrow_upward arrow_upward

Tasarım Şirketi Kuruluşu

tasarım şirketi kuruluşu

tasarım şirketi kuruluşu

Merhaba Sayın Girişimci,

Size bu bölümde açmayı düşündüğünüz Tasarım Şirketi Kuruluşu aşamaları hakkında bilgi vereceğiz. İş yerinizi açarken hangi aşamaların sizi beklediğini, hangi belgelerin gerektiğini ve neler yapmanız gerektiği hakkında profesyonel görüşümüze sizinle paylaşacağız.

Bu sitede size verilecek bilgilerle birçok işlemi siz yapabilirsiniz ama Türkiye’de bürokrasinin çok yavaş olduğunu profesyonel bir destek olmadan yapacağınız bir işlemin size zaman ve para kaybettireceğini unutmayınız.

Sitemizdeki bilgilerin mümkün olduğu kadar güncel olması için çalışıyoruz ama bildiğiniz üzere Türkiye mevzuatların çok çabuk değiştiği bir ülke. Bu sebeple konu hakkındaki sorularınızı iletişim bölümünden bize iletebilirsiniz.

Tasarım Şirketi Kuruluşu

Tasarım Şirketi kuruluşu ortalama bir hafta sürmektedir ve bu süre sonunda gerekli izinleri aldıktan sonra şirketler fatura kesebilecek düzeye gelmektedirler. Bu sektöre yatırım yapmak isteyen girişimciler öncelikle hangi kuruluş yöntemini seçeceklerine karar vermeliler. Kanunen herhangi bir kuruluş türünü seçmelerinde önlerinde bir engel bulunmuyor. Bu aşamadan sonra tercih ettikleri kuruluş türüne ait evrakları hazırlamalılar.

Size tavsiyemiz kuruluş için profesyonel bir destek almanız. Kuruluş esnasında yapılacak bir hata daha sonra sizi zor durumda bırakabilir.

Kuruluş yöntemleri hakkında vergi avantajları – dezavantajları hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Genel İzin ve Başvurular;

Genel anlamda işyeri açılışı yapabilmek için öncelikle kuruluş aşamasında Vergi Dairesi, şahıs işletmeleri için seçmeli olarak ticaret ya da meslek odası, sermaye şirketleri için ticaret odası başvurusu yapılması gerekiyor. Eğer personel çalıştırılacaksa SGK başvuruları yapılacak. İşyeri Ruhsatı için ise belediyeden izin alınacaktır.

  1. Vergi Dairesi
  2. Sosyal Tasarım Kurumu
  3. Belediye
  4. Ticaret Odası / Meslek Odaları

Kuruluş Sonrası Maliyetler

Tasarım işi yapacak şirketlerin genel anlamda katlanacakları maliyetler aşağıdaki gibidir. Bu maliyetler firmanın kar – zarar ve iş hacimine göre farklılık göstermektedir.

  1. Her ay KDV
  2. Her ay çalışanınız var ise sigorta primi
  3. Her ay BAĞKUR priminiz
  4. Üç ay da bir ya da aylık Stopaj
  5. Üç ay da bir Geçici Vergi
  6. Yıl da bir Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
  7. Yıl da bir yasal defter tasdikleriniz
  8. Yıl da bir ya da iki meslek odası üye aidatlarınız.
  9. Aylık Mali Müşavir Ücretleri

Tasarım Şirketi Kuruluşu ve Devlet Destekleri

Şirket kuruluşundan önce KOSGEB aracılığı ile girişimcilik eğitim programlarına katılmanız ve gerekli süreci tamamlamanız durumunda şirket kuruluşu giderlerinizi devlet desteği olarak geri ödemesiz geri alabilirsiniz.

Kuruluş sonrası yapacağınız bazı harcamalar devlet destek ve teşvikleri kapsamında olacak. Bu teşvik ve destekleri KOSGEB, İŞKUR, Ekonomi Bakanlığı üzerinden kullanabilmektesiniz.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Yukarıda genel anlamda kuruluş aşaması için bilgiler vermeye çalıştık. Unutulmaması gereken nokta her girişim bazı farklılar gösterebilmektedir ve bu girişimin daha başlangıç aşamasında iyi incelenmesi ve buna göre yol haritası çizilmesi gerekiyor. Sermaye tutarı, ortaklık yapısı, kuruluş yöntemi gibi önem arz eden konularda uzman mali müşavir çözüm ortaklarımız size bu süreçte talep etmeniz durumunda yardımcı olacaklardır.

Şirketinize özel ayrıntılı bir teklif alabilmek için sağ taraftaki formu doldurarak bize talebinizi iletebilirsiniz. >>>

Saygılarımızla,

Sosyal Şirket Yönetim Tasarım ve Belgelendirme Hizmetleri Limited Şirketi

a

Elevate what you can expect from your business and create your site with Ideahub today.

aa

Contact us
Lorem ipsum dolor sit ideahub@elated.com +399/ 625 36 3695
Potsdamer Platz 9797